Keep that fire burning!

Ik vind het een uitdaging, blijven vlammen. Het ene moment lukt het mij enorm goed. Dan zit ik in een flow en kan ik zoveel ideeën tot uiting brengen. Het lijkt dan of er nooit een einde aan komt. Dan stopt het ineens. Inspiratieloos. Of juist te veel ideeën en gedachtes, waardoor ik ineens niet meer weet hoe ik deze vorm moet geven. Zoveel willen, maar geen beweging. Op zulke momenten voelt het alsof de stopknop is ingedrukt, maar in werkelijkheid sta ik even op pauze.

Vriendelijk accepteren heb ik in deze periode geleerd. Door een opleiding te volgen tot mindfulness trainer ben ik bewuster geworden van mijn gedachten. Wat doen zij met mijn gevoel, met mijn handelen. En hoe dragen mijn gedachten bij aan de blokkades die ontstaan.

Door alle gedachten – een constante stroom van komen en gaan – vriendelijk te accepteren en te ervaren dat ze er zijn – en mogen zijn –, zullen ze sneller en geruisloos verdwijnen naar de achtergrond. Dit proces heeft mij steeds meer bewust gemaakt van mijn innerlijke stem, die kritisch kan zijn maar tegelijkertijd mijn cheerleader is.

Dit proces heeft ervoor gezorgd dat mijn creativiteit weer is gaan stromen. Stromen vanwege steeds meer op zachte wijze accepteren van wat er op dat moment oppopt in mijn gedachten die mij kunnen blokkeren. Dat dit niet per se de waarheid is. Dat ik niet hiernaar hoeft te handelen. Dat het er is en ook zo geruisloos weer kan verdwijnen.

Ik zal eenieder aanraden om even terug te gaan naar de basis. Vanuit deze basis de ruimte maken om weer verder te creëren. Vanuit rust komt de flow terug. Ruimte om het interne vlammetje weer te laten branden.

Deze column is geschreven door lifestyle coach en cultureel verbinder Cheryl Denijn en is onderdeel van de serie ‘De Makerscolumn’ die wekelijks hier verschijnt. Meer zien van Cheryl?

Cheryl Denijn

Lifestyle Coach en Cultureel Verbinder.
Ik ben Lifestylecoach en Cultureel Verbinder vanuit mijn bedrijf ForJou. Verbinden met jezelf en met anderen op een creatieve manier is waar ik voor sta. Als Cultureel Verbinder streef ik ernaar dat kunst en cultuur voor eenieder toegankelijk is. Daarnaast heb ik als doel om creatieve mensen en partijen samen te brengen zodat vruchtbare samenwerkingen ontstaan. Ook heb ik een creatieve planner uitgebracht; Your Canvas. Een visueel doelenboek waarbij je iedere maand een visionboard kan maken van jouw doelen voor die maand.”

https://forjou.nl
Vorige
Vorige

Podcasttip: Topstukken

Volgende
Volgende

Theatervoorstellingen kijk je in juni natuurlijk gewoon op Terschelling tijdens Oerol Festival.