Podcasttip: Topstukken

Ja. En dat heb je opeens het hoofd van Albert Verlinde op je blog. Niet zo gek, aangezien ik ook over theater schrijf. Het moest er vast een keer van komen. Maar dit gaat niet over theater. Althans. Waarschijnlijk niet zoals je denkt.

Albert Verlinde werkt namelijk ook voor de Vriendenloterij. Je hebt hem misschien wel eens een prijs zien uitreiken, maar nu presenteert hij ook een podcast voor hen. Al een tijdje, maar ik ontdekte hem pas nu! Die podcast heet dus ‘Topstukken’.

In de podcast Topstukken interviewt Albert Verlinde experts van culturele instellingen die door de loterij worden gesteund. Albert ondervraagt de gasten over hun favoriete topstuk. Wat maakt het zo bijzonder en wat is het verhaal erachter?

De afleveringen van Topstukken zijn voor iedereen (kosteloos) te beluisteren. Via alle reguliere podcast-apps zoals Spotify en Apple Podcasts. Niks missen? Abonneer dan op de podcast in één van deze apps.

Er zijn al afleveringen over Het Melkmeisje van Johannes Vermeer tot aan De Gooische Moordenaar. De afleveringen duren ongeveer een kwartier en zijn erg toegankelijk. Luisteren dus!

Vorige
Vorige

Een ode aan de buitenstaander door NITE in het Amsterdamse Bostheater

Volgende
Volgende

Keep that fire burning!