Zo hoef jij je niet te vervelen in de kerstvakantie!

Daar zit je dan, in je huis, in je studio of op je kamer. Misschien heb je wel geluk en heb je net zoals ik 13 huisgenoten, en ben je dus nooit echt alleen. Of misschien heb je wel een partner die elke dag bij je is. Maar misschien zit je ook wel helemaal alleen, of je dat nou erg vind of niet. Maar wat kun je doen in deze tijd, nu we niet meer naar buiten mogen. Netflix is onder tussen dubbel en dwars uitgespeeld, net zoals Videoland. Daarom vertel ik je vandaag graag over andere toffe dingen die je kunt kijken, of het nou alleen is , of met je 13 huisgenoten.

NPR Tiny Desk Concert

Mis jij concerten ook zo? Dan heb ik iets voor jou om de pijn een beetje te verzachten, namelijk NPR Tiny Desk Concert. Een intiem concert van zo’n 10 minuten waarin artiesten van over de hele wereld hun liedjes voor jou spelen. Voorheen werd dit gedaan achter een bureau (vandaar de naam), maar nu nemen artiesten hun concerten op vanuit huis, en met 1932 video’s zal jouw favoriete artiest er vast tussen zitten!

547x840.jpg

Damn Honey - het boek

Nu je toch thuis zit kun je net zo goed iets nuttigs doen met je tijd. Dit hoeft natuurlijk niet, maar mocht het willen, dan raad ik je aan het boek Damn Honey te lezen. Een boek over alles waar je als vrxuwen in deze tijd mee moet dealen! Ogen openend, grappig en leerzaam, ik kan zeggen dat dit boek mijn leven, en dan vooral de kijk op mijn leven, heeft veranderd. Oh en er is ook een gelijknamige podcast, en die is ook zeker een aanrader!

SemiFest Live

Nu door corona de evenementenbranche volledig stilligt, wil SemiFest Live een manier vinden om mensen met elkaar te verbinden. Daarom lanceren zij een digitaal platform met interactieve live beleving op het gebied van muziek, educatie, sport, food, kunst en meer. Via www.semifest.live kan de jij invloed uitoefenen op de uitzending en onderdeel worden van wat je ziet. In tegenstelling tot Netflix, televisie, films en livestreams daagt SemiFest Live juist uit tot een verrassende wisselwerking en zorgt het daarmee voor verbinding in een tijd waarin mensen op zichzelf worden teruggeworpen.

De Cultuurvlogger werd vorig jaar door SemiFest uitgenodigd om naar Ignition 2020 te gaan, bekijk de vlog hier!

Kijk voor meer informatie over SemiFest in onze agenda!

De Kleine Komedie Adventskalender

De Kleine Komedie heeft een cadeau voor iedereen: De Kleine Komedie Adventskalender. Van 1 december t/m 1 januari, is er iedere dag een gratis minivoorstelling. Aangezien december al een tijdje bezig is zijn er al een heleboel acts geweest, onder anderen Typhoon, Jochem Meijer, Brigitte Kaandorp en Shirma Rouse. Je hebt dus genoeg om in te halen, en zo kun je mooi aftellen naar het nieuwe jaar! Ik heb zelf ook al gekeken tot en met 10 december, en ik kan het je zeker aanraden!

Kijk voor meer informatie over De Kleine Komedie Adventskalander in onze agenda!

Alice in Wonderland - Internationaal Theater Amsterdam

Als je Marco volgt op Instagram dan weet je het vast al, maar Marco is fan van Alice in Wonderland. Toen wij zagen dat ITA in samenwerking met Het Parool bekende Nederlanders het verhaal van Alice en wonderland liet voorlezen. Kon het niet anders dan dat wij dit mee moesten nemen in deze blog. Onder anderen Halina Reijn, Paul de Leeuw, Thomas Cammaert en onder andere Pierre Bokma dragen het sprookje voor.

Marco schreef hierover een blog!

Super zoom Meisje met de parel.jpg

Het Mauritshuis - Gigapixel-musem

Giga wat? Door middel van 360 graden -fotografie in gigapixel-formaat kunnen de museumzalen van het Mauritshuis vanaf nu in extreem hoge resolutie en tot in de kleinste details worden bekeken. Hierdoor hoef je dus helemaal niet meer naar een museum toe om de kunst te kunnen bekijken. Naast de kunst in het Mauritshuis kun je ook kijken naar werken van Vermeer, Jan Steens en Rembrandt!

Kijk voor meer informatie over het Gigapixel-museum op de blog!


Ik hoop dat ik je genoeg inspiratie heb gegeven om je in deze lockdown te vermaken! Wil je nou nog meer tips? Hou dan zeker onze agenda in de gaten, hierop worden dagelijks nieuwe culturele én coronaproof dingen geplaatst.


Vorige
Vorige

Terugkijktip: SKIN DEEP #16 – HIPHOP in de Rode Hoed

Volgende
Volgende

Heb jij deze kastelen in de omgeving van Utrecht al eens bezocht?