Het eerste Gigapixel-museum ter wereld!

Vanaf donderdag 26 november is het Mauritshuis niet alleen fysiek te bezoeken, maar ook levensecht in een nieuwe virtuele omgeving. Het museum heeft de primeur om, als eerste ter wereld, geheel in gigapixel-formaat te zijn gedigitaliseerd. Door de koppeling met de reeds bestaande Second Canvas-app van het Mauritshuis, worden nu de mooiste verhalen achter de meesterwerken in de hoogste resolutie onthuld.

Door middel van 360 graden-fotografie in gigapixel-formaat kunnen de museumzalen van het Mauritshuis vanaf nu in extreem hoge resolutie en tot in de kleinste details worden bekeken. Daarnaast zijn er 36 meesterwerken apart te bewonderen, waaronder alle Vermeers, vier Rembrandts, drie Jan Steens, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter, voorzien van prachtige verhalen die de bezoeker meenemen in het kunstwerk en wijzen op verborgen details. Bij sommige schilderijen kan men zelfs schakelen tussen het normale beeld en infrarood-beelden. Op deze manier kan de bezoeker, door te wisselen tussen de verschillende opnames, de aanpassingen ontdekken die de schilders in het proces van hun werk hebben aangebracht.

De virtuele tour in 360 graden is vanaf 26 november beschikbaar via de website www.mauritshuis.nl of via de Second Canvas Mauritshuis app (via AppStore en Google Play).

Mh_November26_tablet.png
Super zoom Meisje met de parel.jpg
Vorige
Vorige

“Toen wij de tijd hadden’ laat mij zien dat vluchten niet nodig is. Herkenning en erkenning des te meer.”

Volgende
Volgende

Technopera: ‘ Een nieuw hoofdstuk voor elektronische muziek èn opera!’