HOUSE

In de Kunsthal in Rotterdam is er tot en met 9 januari 2022 de tentoonstelling DEEP IN VOGUE  |  CELEBRATING BALLROOM CULTURE te zien. Een tentoonstelling waarin de ballroomcultuur centraal staat. Ook geeft de tentoonstelling context aan een subcultuur gevormd door en voor queer en transgender mensen van kleur.  

Deze groep stond er in de jaren 70, 80 en 90 vaak alleen voor. Om deze groep een thuis te geven, een familie waar zij zichzelf kunnen en mogen zijn, ontstonden er ‘houses’. Een ‘house’ werd opgericht door een oudgediende uit de scene die wist hoe de wereld werkte en hoe je je daarin staande moest te houden.

De creativiteit die gepaard gaat met deze ‘houses’ –  ballroom, voguen en de daarbij horende prachtige outfits – zie ik als een uiting van wie je bent op een vergrote manier. Zie mij en alleen mij met al mijn mooiheid. Deze creativiteit verweef ik ook in mijn coaching. Alles draait om jou. Wie jij bent op dit moment en welke jij je hebt weggestopt vanwege verschillende redenen.  Vanwege het gezin waarin je bent opgegroeid. Waar je volgens bepaalde waarden en normen bent grootgebracht, waar er beperkte ruimte is van eigen inbreng vanuit een groter belang. Namelijk een stabiele toekomst. Of vanwege culturele waarden en normen of door wat je omgeving tegen je zegt of doet. Meegaan met vrienden. Niet anders willen zijn dan anderen. Zo onopvallend mogelijk mengen in de menigte.

Het verlangen om ergens bij te horen en geaccepteerd worden om wie je bent. Dat vind ik zo fascinerend aan een ‘house’. Nadat ik de tentoonstelling had bezocht en ook documentaires en de Netflix serie Pose had gezien, kreeg ik steeds meer inspiratie. Inspiratie om ook een ‘house’ te creëren. Een veilige plek waarin je jezelf mag zijn. Waar je je kwetsbaar durft op te stellen en te ontwikkelen zoals je graag zou willen. Ik zou al mijn creativiteit in een ‘house’ kwijt kunnen, ook al heb ik geen idee wat ik doe. Gewoon doen en elkaar steunen wanneer nodig, zeker in de tijd waar wij nu in leven. 

Laat verdeeldheid niet de overhand nemen!

Liefs,

House of ForJou

Deze column is geschreven door lifestyle coach en cultureel verbinder Cheryl Denijn en is onderdeel van de serie ‘De Makerscolumn’ die wekelijks hier verschijnt. Meer zien van Cheryl?

Cheryl Denijn

Lifestyle Coach en Cultureel Verbinder.
Ik ben Lifestylecoach en Cultureel Verbinder vanuit mijn bedrijf ForJou. Verbinden met jezelf en met anderen op een creatieve manier is waar ik voor sta. Als Cultureel Verbinder streef ik ernaar dat kunst en cultuur voor eenieder toegankelijk is. Daarnaast heb ik als doel om creatieve mensen en partijen samen te brengen zodat vruchtbare samenwerkingen ontstaan. Ook heb ik een creatieve planner uitgebracht; Your Canvas. Een visueel doelenboek waarbij je iedere maand een visionboard kan maken van jouw doelen voor die maand.”

https://forjou.nl
Vorige
Vorige

Kerstdromen

Volgende
Volgende

5..6..7..8.. - Deze voorstellingen kun jij nog gewoon bezoeken in December!