5..6..7..8.. - Deze voorstellingen kun jij nog gewoon bezoeken in December!

Het zijn sombere tijden. De theaters moeten om 17:00 hun deuren sluiten vanwege..nouja.. je snapt het. En dat betekent dat heel veel theaters hun voorstellingen hebben omgeboekt naar gezellige matinee-voorstellingen. En ze hebben het nodig die theaters, de spelers, de technici en ga zo maar door. Dus mocht het passen in je agenda, trek dan wat vrienden bij elkaar en ga eens een middagje naar het theater!

Snowponies

Na de megasuccessen van Showponies 1 en 2 keert Alex Klaasen deze winter terug met een exclusieve kerstshow, genaamd Snowponies. Ook deze show zit vol met de hilarische sketches en muzikale hoogtepunten die je van Alex gewend bent, maar dan helemaal in kerstsfeer.

Drie koningen die verdacht veel op de Toppers lijken, een clubje ‘woke’ kerstelfen, een battle tussen de os en de ezel in The Voice Bethlehem, een vloggende kerstengel; het komt allemaal voorbij. Alsof dat nog niet genoeg is deelt Alex ook kerstpakketten uit aan het publiek, kookt hij een kerstdiner van acht gangen en presenteert hij zijn gloednieuwe kerst-cd Santa Klaasen; met daarop hits als Oh ragoutbakje, Witte kerst m'n reet en Rendier rendang. Doe jezelf, je familie en je vrienden een plezier en have yourself a ‘merrie’ Christmas bij Snowponies!

Te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam tot en met 9 januari.

Vreemdgangers

Een voorstelling over dat wat iedereen zou willen doen, heeft gedaan, nooit zou doen of in ieder geval een hele sterke mening over heeft.

Vreemdgaan is een term die meer oordeel dan begrip oproept. De bekende psychotherapeut Esther Perel schreef er niet zo lang geleden al een boek over: we moeten anders tegen ontrouw aankijken. Bijna elke relatie krijgt met overspel te maken dus kunnen we maar beter onderzoeken hoe hier mee om te gaan. 

Een nieuwe toneeltekst van Tjeerd Posthuma over dat wat er buiten je deur gebeurt. Met Evrim Akyigit (Oogappels, Het Zuidelijk Toneel) en Joep Paddenburg (ITA, Toneelgroep Oostpool) in regie van Timothy de Gilde.

Ontmoet Jesse en Tamara - een jaar geleden kwam er een abrupt einde aan hun heimelijke affaire. Het waarom is nooit helemaal uitgesproken. Nu Jesse single is, zoekt Tamara toch weer toenadering. Ze wil dingen uitpraten, zodat ze verder kunnen. Maar verder betekent voor Tamara iets anders dan voor Jesse. En oh ja, dan is er nog Jesse’s (inmiddels ex-)vriendin die overal achterkwam, maar niet wil worden gezien als een bedrogen vrouw.

Precies door niet te doen wat hoort en wat er van hen verwacht wordt, ervaren alledrie een vrijheid die hen zowel opluchting als kopzorgen bezorgt. 

Te zien in Theater Bellevue in Amsterdam tot en met 26 december.


Vorige
Vorige

HOUSE

Volgende
Volgende

In december kun jij nog op bezoek bij deze tentoonstellingen!