Kirsten van Teijn laat haar diepe struggles zien in ‘JALOEZIE IS EEN BITCH’

In het hart van het bruisende theaterlandschap van De Kleine Komedie in Amsterdam onthulde Kirsten van Teijn onlangs haar meesterwerk, "Jaloezie is een Bitch." Als winnares van de VSCD-cabaretprijs 'Neerlands Hoop' 2022, heeft Kirsten niet alleen een naam gevestigd in de wereld van cabaret, maar heeft ze ook bewezen dat ze de kracht heeft om onconventionele thema's te omarmen en er een krachtige, persoonlijke draai aan te geven.

De voorstelling neemt het publiek mee in het complexe weefsel van polyamorie, waar Kirsten zichzelf positioneert als een 'rijke bitch' met niet één, maar twee relaties. Het thema wordt niet alleen verkend, maar ook ontbonden, terwijl Kirsten met haar ongeëvenaarde humor, muzikaliteit en kleurrijke performances de taboes rondom jaloezie doorbreekt.

Wat deze voorstelling zo aangrijpend maakt, is de dappere openhartigheid van Kirsten. Ze onthult haar eigen jaloezie en onzekerheden, en daarmee geeft ze een gezicht aan een onderwerp dat vaak abstract blijft in de media. Door haar persoonlijke strijd te delen, wordt de complexiteit van polyamoreus liefhebben tastbaar, en het publiek wordt uitgenodigd om zich te verdiepen in de emoties die gepaard gaan met het vormgeven van onconventionele vormen van liefde.

Het creatieve team, onder leiding van regisseur Jessica Borst en dramaturg Eva Gouda, heeft een meesterlijke compositie gecreëerd. Het verhaal begint met subtiel geplaatste opzetjes, en gedurende de voorstelling worden deze als puzzelstukjes samengevoegd tot een aangrijpend geheel. Het is niet alleen cabaret; het is een emotionele reis door liefde, relaties en de worsteling met jaloezie.

Het narratieve palet strekt zich uit van een kapper in Brabant tot de levendige ambiance van Club Church. Elk moment draagt bij aan de genuanceerde, universele thema's van liefde en acceptatie. Kirsten houdt het publiek in haar greep, en haar kracht ligt niet alleen in de humor en muzikaliteit, maar ook in de kwetsbaarheid waarmee ze haar eigen verhaal deelt.

De climax van de voorstelling, waar jaloezie een hoogtepunt bereikt en dan onverwacht een andere wending neemt, is een regiekeuze die diepgaand resoneert. Het biedt niet alleen een onverwachte twist aan het verhaal, maar het onthult ook de gelaagdheid van menselijke emoties en relaties.

"Jaloezie is een Bitch" is niet zomaar een voorstelling; het is een emotionele reis, een spiegel die ons dwingt om na te denken over onze eigen relaties en emoties. Kirsten van Teijn bewijst zich opnieuw als een meesterlijk verteller en performer, die niet bang is om de diepten van menselijke complexiteit te verkennen. Het is een avond doordrenkt van humor, muzikale finesse en diepgang, een avond die je uitdaagt en aan het denken zet over de vele facetten van de liefde en de bitch die jaloezie kan zijn.

Vorige
Vorige

Levenscoaches, een klimaatcrisis, een wooncrisis en open relaties, maar toch is ‘Ver Van je Bed’ een feel good musical

Volgende
Volgende

Dit is waarom jij de voorstelling ‘Heartcore Kantoor’ moet zien.