Dit is waarom jij de voorstelling ‘Heartcore Kantoor’ moet zien.

Zet je schrap voor een opwindende duik in de wereld van 'Heartcore Kantoor', de nieuwste theatervoorstelling van het Amsterdamse danscollectief MAN || CO. Deze bruisende creatie biedt niet alleen een verfijnde mix van beweging en expressie, maar fungeert tevens als een poëtisch verzet tegen de absurde wetten van een macho kantoorcultuur. Met krachtige dans, verbluffende muziekcomposities en een artistieke visie die buiten de grenzen van de traditionele danswereld reikt, presenteert MAN || CO een meeslepende ervaring die verder gaat dan entertainment alleen. Ontdek waarom 'Heartcore Kantoor' niet alleen een voorstelling is, maar een krachtige reflectie op het leven, kunst en de uitdagende reis naar individuele vrijheid te midden van uniformiteit. Hier zijn een aantal overtuigende redenen waarom deze voorstelling absoluut op jouw must-see lijstje hoort.

Een Dompeling in de Absurde Wereld van Macho Kantoorcultuur**

Stel je een hoekig, strak georganiseerd kantoor voor, doordrenkt met kil TL-licht en witte muren. In 'Heartcore Kantoor' neemt MAN || CO je mee op een theatrale reis door de absurde wetten van een macho kantoorcultuur. Vier vrouwelijke collega's, gespeeld door getalenteerde dansers Lisa Feij, Vera Goetzee, Susan Hoogbergen en Roma Koolen, manoeuvreren door hun dagelijkse taken, gevangen in een steriele en onpersoonlijke machinerie. Het is een uitdagende zoektocht naar bewegingsvrijheid in een wereld waar regels overheersen. Aan het eind van deze voorstelling zul je alles aan kantoorcultuur belachelijk vinden.

Speelse Ontsnapping aan de Dagelijkse Routine

Stills uit teasers: Jesse Immanuel Bom

De voorstelling onthult hoe de verstikkende macho-sfeer het dagelijks leven beïnvloedt. Met een tellende klok ervaren de collega's de dag als een constante aftelling van minuten. Echter, op onverwachte momenten breken persoonlijke uitspattingen los, waardoor de gang van zaken speels op z'n kop wordt gezet. 'Heartcore Kantoor' knettert van energie en biedt een speelse ontsnapping aan de dagelijkse routine, waar heimelijke verlangens de werkvloer veroveren.

De setting, een totaal grijs decor, met een enkele lange dunne cactus, bureau’s, TL-verlichting en 4(!) waterkoelers voelt steriel, maar ook wel humoristisch aan. En de performers zijn gekleed in wat op eerste instantie lijkt normale mannenkostuums bewegen zich door de ruimte, onder de bureau’s en achter de schotten langs.

Krachtige Uitvoering en Creatief Meesterschap

MAN || CO, het dynamische Amsterdamse danscollectief, staat bekend om zijn fysieke, energieke en theatrale voorstellingen. De uitvoering van 'Heartcore Kantoor', onder de regie van Moniek Merkx, belooft krachtige bewegingen, expressieve personages en dynamische choreografieën. Het decor door Sanne Lips en de kostuums door Maartje Prins dragen bij aan een visueel prikkelend narratief. De muziekcompositie van Daniel van Loenen en het lichtontwerp van Wilfred Loopstra voegen een extra dimensie toe aan deze meeslepende ervaring.

Maatschappelijke Relevantie en Interactie met het Publiek

MAN || CO heeft niet alleen als doel te vermaken maar ook de beleving van moderne dans in de samenleving te bevorderen. Met 'Heartcore Kantoor' willen ze een breed publiek enthousiasmeren door menselijk gedrag en sociale constructen aan te snijden. De voorstelling staat met één been in de fantasiewereld en één been in de actualiteit. MAN || CO betrekt het publiek met humor en uitdagende dansbewegingen, waardoor de voorstelling niet alleen een visueel spektakel is maar ook een reflectie op het menselijk bestaan.

Eén van de momenten waarop we dat zien is wanneer er van die typische skippyballen op het podium worden gehaald die je ook ziet in van die kantoortuinen. Je weet wel, om je zitpostuur aan te passen. De manier waarop daarmee de machocultuur wordt afgebroken en waarbij het deels sensueel aanvoelt, maar ook weer humoristisch is heerlijk om te zien.

Een Poëtische Verzet tegen de Machocultuur

'Heartcore Kantoor' ontpopt zich als een poëtisch verzet tegen de normen van de machocultuur. De dansers van MAN || CO brengen niet alleen beweging op het podium, maar ook een krachtige boodschap. De voorstelling belicht de uitdagingen van het weerstaan van ongeschreven kantoorwetten en het vechten tegen de verstikkende sfeer van een machowereld. Het is een artistieke uiting van verzet en een viering van de zoektocht naar zelfexpressie te midden van uniformiteit.

Verfijnde Samensmelting van Disciplines

MAN || CO onderscheidt zich door de verfijnde samensmelting van disciplines in hun voorstellingen. 'Heartcore Kantoor' is niet alleen een dansvoorstelling, maar een totaalervaring waarin dans, muziek, decor en licht naadloos samenkomen. De indrukwekkende muziekcompositie van Daniel van Loenen en het doordachte lichtontwerp van Wilfred Loopstra tillen de voorstelling naar een hoger niveau en creëren een atmosfeer die de kijker diep in het verhaal trekt.

In essentie biedt 'Heartcore Kantoor' van MAN || CO niet alleen een visueel verbluffende en energieke dansvoorstelling, maar ook een diepgaande reflectie op maatschappelijke normen, individualiteit en de kracht van collectieve expressie. Mis deze unieke gelegenheid niet om jezelf onder te dompelen in een wereld waar dans niet alleen een kunstvorm is, maar ook een middel om de grenzen van het dagelijks leven te verkennen en te verleggen. Wees klaar voor een ervaring die je niet alleen zal vermaken maar ook zal uitdagen en inspireren. 'Heartcore Kantoor' is een meesterwerk dat de zintuigen prikkelt en de geest verruimt, maar ook diepgaande vragen oproept over machtsstructuren, individuele vrijheid en de zoektocht naar authenticiteit in een wereld vol absurditeiten. Mis deze voorstelling niet als je houdt van dans met een verfrissende twist en een vleugje humor!

De voorstelling speelt nog sowieso tot januari 2025, dus kijk vooral of ze bij jou in de buurt komen! | Meer informatie vind je via https://mancobewegingstheater.nl/agenda/

Vorige
Vorige

Kirsten van Teijn laat haar diepe struggles zien in ‘JALOEZIE IS EEN BITCH’

Volgende
Volgende

Tate modern tentoonstelling ‘A World In Common’ in Wereldmuseum Rotterdam