Music feeds the soul

Dansen op de beat, wegdromen op de woorden van de tekst, meezingen onder de douche. Muziek heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Als klein meisje luisterde ik naar de radio. Ik zat dan klaar om nummers op te nemen op een cassettebandje. Het was echt een sport! Drukken op record en vervolgens alert blijven luisteren tot het nummer bijna eindigde. Ik moest op tijd weer de pauzeknop indrukken, want ik wilde geen geblèr van de radio-dj op mijn cassettebandje.

 Toen ik jonger was, raakte de melodie mij vaak. Een melodie die op dat moment zorgde voor een glimlach. Tijdens uitgaan was het de hele nacht dansen. Ogen dicht en meebewegen op de beat van de drums. Ik was volledig één met de noten van een nummer. De liefde voor concerten bezoeken is toen langzaamaan geboren. Het ritme en de melodie in het echt tot mij nemen. Niet van een plaat, bandje, cd of mp3-speler, maar live van de artiest die daar kwetsbaar voor het publiek stond. Soms zong ik mee, andere keren bewonderde ik hoe mijn favoriete nummer in het echt klonk. 

 Naarmate ik ouder werd, luisterde ik steeds meer naar de tekst. Naar de liedteksten die zo herkenbaar bleken, die mijn gevoel omschreven alsof het mijn eigen woorden waren. Woorden die mij ook op nieuwe ideeën brachten en een nieuw licht lieten schijnen op situaties. 

 Tegenwoordig begin ik de dag altijd met een lied. Afhankelijk van hoe ik wakker word, maak ik een keuze. Van relaxte jazz tot aan uptempo dance. Muziek maakt bij mij verschillende emoties los. Een energieboost om de dag mee te starten.

 Recent hoorde ik op de radio een nummer van Mister Mister, ‘Broken Wings’. Ik blikte gelijk terug naar toen ik zeven jaar oud was. Ik wist toen niet wat de woorden van het refrein betekenden, maar nu begrijp ik dat je altijd moet blijven vliegen. “Take these broken wings and learn to fly again, learn to live so free.”

Deze column is geschreven door lifestyle coach en cultureel verbinder Cheryl Denijn en is onderdeel van de serie ‘De Makerscolumn’ die wekelijks hier verschijnt. Meer zien van Cheryl?

Cheryl Denijn

Lifestyle Coach en Cultureel Verbinder.
Ik ben Lifestylecoach en Cultureel Verbinder vanuit mijn bedrijf ForJou. Verbinden met jezelf en met anderen op een creatieve manier is waar ik voor sta. Als Cultureel Verbinder streef ik ernaar dat kunst en cultuur voor eenieder toegankelijk is. Daarnaast heb ik als doel om creatieve mensen en partijen samen te brengen zodat vruchtbare samenwerkingen ontstaan. Ook heb ik een creatieve planner uitgebracht; Your Canvas. Een visueel doelenboek waarbij je iedere maand een visionboard kan maken van jouw doelen voor die maand.”

https://forjou.nl
Vorige
Vorige

Blijven maken

Volgende
Volgende

Vergeet ze niet: Fien de la Mar