Dream big!

Het is mijn grote droom. Een eigen museum voor een ieder, van een ieder. Zonder onderscheid, maar waar diversiteit de norm is. Zijn wie je bent: #beunique #beyou.

Cheryl+_MG_7581+-+Fotografie+Roza+Schous.jpg.jpg.jpg

Op een dag open ik de deuren van mijn eigen museum. Een veilige plek waar je als maker, kunstenaar, idee-ontwerper, en als mens de ruimte krijgt om jouw creatie met de wereld te delen. Een plek waar taboe geen ruimte krijgt. Maar ook zeker een plek waar je plezier mag hebben. Een plek waar je mag ervaren hoe het is om in andermans schoenen te staan. Een ervaring die je informeert, enthousiasmeert, inspireert. Een ervaring die je aan het denken zet, ruimte geeft voor dialoog, en aanzet tot verandering. Dit alles vanuit wederzijds respect en begrip.

Deze behoefte is al sinds jongs af aan bij mij ontstaan. In mijn directe omgeving was het geen gewoonte om naar een museum te gaan. Een museum werd bestempeld als saai en suf. Ook was er vaak geen herkenning. Niet in de bezoekers en ook niet in de kunst. Dat weerhield mij niet om te genieten van wat ik zag en weg te dromen in mijn eigen wereld van kunst. 

Naarmate ik ouder werd, zakte die behoefte aan musea weg. Ik ging op in de kunstzinnige wereld van het uitgaansleven en danste avonden weg op nummers die mij naar mijn eigen wereld van vrijheid brachten. Het dansen combineerde ik vaak met een bezoekje aan een arthousefilm. De rode draad was het vinden van unieke feesten met mensen met hun eigen stijl, tot het kijken naar films die zo gelaagd zijn dat ze mij aan het denken zetten.

Vanuit die wereld van kunst belandde ik langzaam weer in de wereld van musea. Museumbezoek werd een ‘get together’ moment met vrienden. Ik begon dit moment langzaam steeds meer te waarderen en ging ook vaker alleen naar een museum. Een eigen verhaal creëren in wat ik zag.

Maar het zelf creëren van kunst, dat is niet waar mijn ambitie ligt. Mijn drive zit in het verbinden van mensen met kunst. Ook al is kunst een ver-van-je-bedshow en heb je geen idee wat het je kan brengen. In mijn museum mag je dit ervaren en neem je mee wat voor jou werkt of bij je past. Een plek voor jou en mij. Een plek van herkenning en erkenning. Een plek waarbinnen jij je veilig mag voelen zonder nagekeken te worden.

In mijn museum ben jij de maker van je eigen canvas. In mijn museum heb je invloed met impact.

Cheryl Denijn

Lifestyle Coach en Cultureel Verbinder.
Ik ben Lifestylecoach en Cultureel Verbinder vanuit mijn bedrijf ForJou. Verbinden met jezelf en met anderen op een creatieve manier is waar ik voor sta. Als Cultureel Verbinder streef ik ernaar dat kunst en cultuur voor eenieder toegankelijk is. Daarnaast heb ik als doel om creatieve mensen en partijen samen te brengen zodat vruchtbare samenwerkingen ontstaan. Ook heb ik een creatieve planner uitgebracht; Your Canvas. Een visueel doelenboek waarbij je iedere maand een visionboard kan maken van jouw doelen voor die maand.”

https://forjou.nl
Vorige
Vorige

Geschiedenis door de ogen van vrouwen in Museum van Loon.

Volgende
Volgende

The Rolling Stones tentoonstelling in het Groninger Museum nu digitaal te zien!