Love and Hate

“It’s a thin line between love and hate,” zingen The Persuaders.

Een haat-liefdeverhouding heb ik met social media. Zichtbaar zijn is echt hét ding van tegenwoordig. Een marketingtool die zeker zijn vruchten afwerpt. Mits je die met vaste regelmaat en op een creatieve, out-of-the-box manier inzet. Alles van tevoren inplannen volgens een mediaplanner. Iedere zondag een aantal uur content creëren. Consistent blijven in zichtbaarheid en inhoud. Echt prachtig, maar ook erg benauwend!

Ik ben van de spontane post. Wat speelt er op dit moment en wat komt er nú in mij op: dat wordt mijn post. Het gevolg is dat ik soms geen inspiratie heb en daardoor ook niet voldoende zichtbaar ben. En dan ineens komt het weer. Een boost van ideeën. Een waterval van woorden. Een scala aan beeldmateriaal. Dan moet ik weer heel hard werken om mee te komen in het algoritme van Insta.

Ik heb mijn draai hierin nog niet gevonden, maar blijkbaar is dit de nieuwe marketingtrend. Tiktok, Reels, dansen, zingen, teksten erbij en je product verkopen. Presenteer jezelf.

Deze vorm van creativiteit is nog erg nieuw voor mij, maar langzaamaan kom ik er. Wat ik belangrijk vind, is dat ik echt trouw blijf aan mezelf. Deze trend is tof bij anderen, maar past deze trend bij mij?

Misschien moet ik een keer in gesprek met een mediaspecialist. Iemand die hierin thuis is. Iemand die weet hoe je jezelf in de schijnwerpers zet. Hoe je jezelf kan laten zien door heel dicht bij jezelf te blijven. Want promotie via flyers in brievenbussen is echt niet van deze tijd! Misschien moet ik meegaan met deze beweging en de haat-liefde relatie aangaan. “It’s a thin line between love and hate.”

Deze column is geschreven door lifestyle coach en cultureel verbinder Cheryl Denijn en is onderdeel van de serie ‘De Makerscolumn’ die wekelijks hier verschijnt. Meer zien van Cheryl?

Cheryl Denijn

Lifestyle Coach en Cultureel Verbinder.
Ik ben Lifestylecoach en Cultureel Verbinder vanuit mijn bedrijf ForJou. Verbinden met jezelf en met anderen op een creatieve manier is waar ik voor sta. Als Cultureel Verbinder streef ik ernaar dat kunst en cultuur voor eenieder toegankelijk is. Daarnaast heb ik als doel om creatieve mensen en partijen samen te brengen zodat vruchtbare samenwerkingen ontstaan. Ook heb ik een creatieve planner uitgebracht; Your Canvas. Een visueel doelenboek waarbij je iedere maand een visionboard kan maken van jouw doelen voor die maand.”

https://forjou.nl
Vorige
Vorige

Omdat mannen wel huilen.. (Support dit project!)

Volgende
Volgende

Den Haag is de stad vol verhalen!