De Cultuurvlogger te zien in nieuwe serie ‘The Museum Nanny’

Sinds 5 juni zijn de musea weer open en eindelijk mag ik dan ook een project delen waar ik al een tijdje mee bezig ben en wat ik dan ook al gedraaid heb. ‘The Museum nanny’ een nieuwe serie van Amsterdam&Partners waar ik Marco, De Cultuurvlogger, op bezoek ga in verschillende Amsterdamse musea met elke keer een ander kind in de hoofdrol! Het is ontzettend tof om een musea weer door de ogen van een kind te mogen beleven en dat zouden we allemaal moeten doen!

Welkom bij STRAAT: het museum voor street art en graffiti. SRAAT streeft ernaar hun passie voor streetart met het publiek te delen, en stelt zowel een aantal van de grootste internationale namen als aanstormend talent tentoon. STRAAT is een street art en graffiti museum voor iedereen, mogelijk gemaakt door een toegewijd team van liefhebbers.

Verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad bevindt zich een klein wonder: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Bezoekers gaan er op ontdekking in een zeldzaam goed bewaard grachtenhuis uit de 17de eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes, om te eindigen in wat letterlijk het hoogtepunt is van het museum: een complete kerk op zolder.

Micropia is ’s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel.
Ze zitten op je, ze zitten in je, en jij alleen hebt er al meer dan honderdduizend miljard. Ze kunnen ons redden of vernietigen. Microben, de kleinste en machtigste organismen op onze planeet.

In het hart van de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum Van Loon, een schitterend woonhuis dat in 1672 werd ontworpen door de architect Adriaen Dortsman. De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het huis ademt nog de sfeer van de rijkdom die de stad in die tijd beleefde.

 

Het Allard Pierson is hét museum en hét kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Bij alles wat ze doen staat het verbinden van de wereld van de universiteit met de maatschappij centraal.

 
Vorige
Vorige

Ivo van Hove en Internationaal Theater vertonen ‘Cultureel machogedrag’

Volgende
Volgende

In The Sheep Song worden we allemaal wat menselijker, schaap of niet.